29.02.2020

  • Joseph Shabalala, fondatorul grupului vocal zulu Ladysmith Black Mambazo, renumit pentru interpretările sale a capella, a murit la Pretoria la vârsta de 78 de ani, a anunţatGuvernul sud-african.

  • Grupul Ladysmith Black Mambazo, înfiinţat în anii 1960, a devenit celebru pe scena internaţională după ce a colaborat la înregistrările pentru albumul Graceland, lansat de Paul Simon în 1986.

  • Recompensat cu cinci premii Grammy, grupul sud-african a lansat aproape 50 de albume şi a înregistrat cu vedete de prim rang ale industriei muzicale, precum Stevie Wonder, Michael Jackson şi Ben Harper.

  • Ladysmith Black Mambazo a cântat la ceremoniile organizate cu ocazia preluării de către Nelson Mandela a funcţiei de preşedinte al Africii de Sud în 1994.

13/02/20 14:38

Doliu în lumea muzicii. Fondatorul grupului Ladysmith Black Mambazo a murit

Joseph Shabalala, fondatorul grupului vocal zulu Ladysmith Black Mambazo, renumit pentru interpretările sale a capella, a murit la Pretoria la vârsta de 78 de ani, a anunţat Guvernul sud-african. "Transmitem condoleanţe, după decesul lui Joseph Shabalala, fondatorul grupului...

Jurnalul ·

×
Palo pe Facebook