30.03.2020

  • Trebuie să-mi asum responsabilităţile (...) Mă retrag din funcţia de preşedinte al Republicanilor, a declarat Wauquiez, aflat în fruntea partidului din decembrie 2017.

  • O parte din centru-dreapta se află astăzi, cu claritate, în spatele lui Emmanuel Macron, spune politologul Jean-Daniel Lévy, director al departamentului de Politică şi opinii al Harris Interactive.

  • Trebuie ca dreapta să se reconstruiască şi nu vreau să fiu un obstacol, a explicat Wauquiez pe postul de televiziune TF1.

  • Este vorba despre Valerie Pecresse şi mişcarea sa Liberi!, Bruno Retailleau în fruntea Forţei Republicane sau prim-vicepreşedintele partidului Guillaume Peltier, care încearcă să consolideze curentul popular în cadrul Republicanilor.

03/06/19 20:38

Dreapta franceză, în plină incertitudine după demisia liderului său

Încă afectaţi de înfrângerea lor istorică la europene, Republicanii francezi au început luni căutarea unui nou lider după demisia lui Laurent Wauquiez, cu obiectivul de a reconstrui o dreaptă franceză făcută în prezent sandviş între Marine Le Pen şi Emmanuel Macron, relatează...

Jurnalul ·

subiecte conexe

×
Palo pe Facebook