24.06.2021

PE SCURT

  • „Când am să fiu acolo sus, printre stele, am să mă întreb dacă steaua mea de pe pământ străluceşte – Tamara Buciuceanu Botez A mai plecat o stea.

  • “Puternică și violentă ca bomba de la Los Alamos, mieroasă sau mieunată ca pisicile desenelor animate, sperioasă și pițigăiată, melancolică sau tandră ca filmele indiene, dansantă și țopăitoare”– o caracterizaHorațiu Mălăele.

  • În ultimul an s-a transferat la Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică din Bucureşti, pe care l-a absolvit în 1952 (clasa profesorului Ion Bălţăţeanu), notează www.cinemagia.ro.

  • “Pentru doamna Tamara, sigur este că viața i-a fost teatrul și teatrul i-a fost viața”,se destăinuia academicianulRăzvan Theodorescu.

17/10/19 15:04

Drum bun printre stele, Tamara Buciuceanu-Botez

„Când am să fiu acolo sus, printre stele, am să mă întreb dacă steaua mea de pe pământ străluceşte" – Tamara Buciuceanu Botez A mai plecat o stea. Inedită, unică și inconfundabilă. O ființă care și-a legat întreaga existență de scena teatrului. De neuitat în câteva pelicule...

Jurnalul ·

Profesoara hazului românesc

O reverenţă din partea întregului neam românesc pentru sufletul Tamarei Buciuceanu-Botez ce se urcă spre rai. Profesoara hazului românesc. În toate rolurile pe care le-a jucat irepetabil, musteşte umorul cu ADN românesc. Coana Chiriţa a fost întruchipată de Tamara colosal,...

Jurnalul ·

subiecte conexe

×
Palo pe Facebook