25.02.2021

  • În acest context, Stoltenberg afirmă că Alianţa Nord-Atlantică va intensifica acţiunile de contracarare a atacurilor cu arme neconvenţionale, inclusiv prin îmbunătăţirea schimburilor de informaţii între serviciile de securitate.

  • Deşi subliniază că pandemia nu este generată de un virus dezvoltat în laborator, Stoltenberg atrage atenţia că actuala criză evidenţiază riscurile atacurilor biologice sau chimice.

  • NATO nu deţine arme interzise, dar avem un spectru larg de capabilităţi pentru a riposta la astfel de atacuri, a explicat Stoltenberg, într-un interviu acordat agenţiei DPA, preluat de publicaţia „Frankfurter Allgemeine Zeitung”.

  • Centrul Euro-Atlantic de Coordonare a Reacţiilor la Dezastre oferă de câteva luni asistenţă în acţiunile statelor membre NATO de contracarare a efectelor pandemiei.

29/12/20 21:40

După experiența COVID-19, NATO intensifică apărarea contra atacurilor biologice

Alianţa Nord-Atlantică va intensifica, în contextul efectelor pandemiei, măsurile de apărare împotriva atacurilor cu arme biologice sau chimice, afirmă secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg. Deşi subliniază că pandemia nu este generată de un virus dezvoltat în laborator,...

Jurnalul ·

subiecte conexe

×
Palo pe Facebook