18.04.2021

  • Echipamentele și materialele aferente vor fi transportate la sediul Batalionului 81 Rachete Operativ Tactice „Maior Gheorghe Șonțu” din Focșani, prima unitate a Forțelor Terestre Române care va avea în dotare acest sistem.

  • Transportarea elementelor sistemului se va realiza cu mijloace terestre contractate și coordonate de structuri specializate ale Statelor Unite ale Americii și MApN.

  • Datorită caracterului de interoperabilitate, sistemele lansatoare multiple de rachete pot fi puse la dispoziţia NATO, în vederea îndeplinirii angajamentelor asumate de România în cadrul Alianţei şi a iniţiativelor regionale.

  • De altfel, în cadrul batalionului se va desfășura, în perioada următoare, testarea de acceptanță și recepție a tehnicii militare.

21/02/21 14:37

Elementele primului sistem de rachete HIMARS au ajuns în România

Elementele primului sistem de rachete HIMARS au ajuns în România, în Portul Constanța. Echipamentele vor ajunge la sediul Batalionului 81 Rachete Operativ Tactice „Maior Gheorghe Șonțu” din Focșani. Principalele echipamente ale primului Sistem Lansator Multiplu de Rachete...

Jurnalul ·

subiecte conexe

×
Palo pe Facebook