20.01.2022

  • Scumpirea cu 600 la sută a prețului gazelor a declanșat o cascadă de prețuri mari la energie, responsabile în mare măsură de inflația care amenință stabilitatea economică la nivel global.

  • Întârzierea din motive juridice a punerii în funcțiune a magistralei gaziere Nord Stream2 amână stabilizarea pieței gazelor naturale și temperarea sperată a prețurilor la energie.

  • Câștigător pentru „intransigența” reglementatorului german este de fapt Gazprom, care își scoate banii investiți în proiect doar din scumpirea gazelor exportate.

  • Un studiu publicat recent de Agenția Internațională de Energie (IEA) susține că, în ciuda „durerii” pe termen scurt, piețele liberalizate de gaze din UE au adus câștiguri financiare pe termen lung.

24/11/21 07:15

 Europa plătește 25 de miliarde de euro în „criza gazelor”

Scumpirea cu 600 la sută a prețului gazelor a declanșat o cascadă de prețuri mari la energie, responsabile în mare măsură de inflația care amenință stabilitatea economică la nivel global. Puseul de prețuri mari la gaze nu este ușor de potolit, apăsând facturile doar în acest...

Jurnalul ·

subiecte conexe

×
Palo pe Facebook