10.07.2020

  • Experţi britanici, asistaţi de o echipă de experţi chinezi, au sosit la Teheran azi pentru a desfăşura viitoarele etape de modernizare a reactorului Arak, a anunţat luni Ambasada Marii Britanii într-un comunicat.

  • În timpul acestei vizite de trei zile,experţii vor avea consultări cu Organizaţia pentru Energie Atomică a Iranului cu privire la ajutorul tehnic internaţional adus proiectului, a adăugat ambasada.

  • Acest acord, din care SUA s-au retras unilateral în mai 2018, prevede modernizarea reactorului - situat în sud-vestul Teheranului şi care poate funcţiona fără nucleu - cu ajutorul unor experţi străini.

  • Londra şi Parisul au încercat în septembrie - în zadar - o mediere pentru a permite o întâlnire între preşedinţii iranian şi american, Hassan Rouhani şi Donald Trump.

14/10/19 20:15

Experţi britanici au sosit în Iran pentru a participa la modernizarea reactorului nuclear din Arak

Iranul a desfăcut nucleul acestui reactor nuclear pentru a lipi o parte din el cu ciment, după cum preconiza acordul nuclear încheiat în 2015 între Teheran şi grupul 5+1 (SUA, Franţa, Marea Britanie, Rusia, China şi Germania), citează Agerpres. Acest acord, din care SUA...

DCnews ·

subiecte conexe

×
Palo pe Facebook