04.03.2021

  • Deși sosirea fusese negociată cu minuțiozitate luni bune, se pare că Beijingul inventează din mers noi motive pentru a-i ține departe de epicentrul inițial al pandemiei de COVID-19 pe specialiștii internaționali.

  • Decizia Chinei este „foarte dezamăgitoare”, a declarat șeful OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, citat de AFP, în condițiile în care misunea fusese negociată în cele mai mici detalii, timp de luni bune.

  • „Noi am acționat conform înțelegerii potrivit căreia echipa urma să fie desfășurată astăzi”, a afirmat, marți, directorul OMS pentru operațiuni de urgență, Michael Ryan, citat de AFP.

  • De cealaltă parte, purtătoarea de cuvânt a Ministerului chinez de Externe, Hua Chunying, a confirmat că echipa OMS nu a fost lăsată să intre pe teritoriul chinez, așa cu fusese stabilit.

07/01/21 10:20

Experții OMS au fost interziși în China!

Hotărâtă să păstreze controlul asupra poveștii originii virusului care a ucis până acum 1,8 milioane de oameni pe întreaga planetă, China a interzis în ultima clipă accesul pe teritoriul său a echipei de experți ai Organizației Mondiale a Sănătății (OMS). Deși sosirea fusese...

Jurnalul ·

subiecte conexe

×
Palo pe Facebook