29.02.2020

  • În Rusia este considerat „un nou Canova”: din 2013 Muzeul de Artă Contemporană (ERARTA) din Sankt Petersburg a decis să ridice la rangul de simbol al instituției sculptura lui Potenza „Lumea Crucificată”.

  • Frapantă este asemănarea modului său de auto-considerare cu acela a marelui poet sicilian Salvatore Quasimodo, laureat al Premiului Nobel, care scria, cu modestie, că este doar un “operaio di sogni” („un făuritor de vise”).

  • Potenza este unul dintre cei mai cunoscuți artiști plastici contemporani din Italia și cu siguranță figura artistică cea mai prestigioasă în contextul artistic venețian.

  • Pentru această întâlnire cu arta lui Potenza, Galeria Principală a IRCCU a fost renovată radical, după pagubele remarcabile aduse de mareele excepționale din luna noiembrie a anului 2019.

13/02/20 14:39

Expoziția de grafică „Arcanele majore – “I Tarocchi” a artistului venețian Gianmaria Potenza la Galeria Institutului Român de Cultură și Cercetare Umanistică din Veneția

Luni, 3 ianuarie 2020, la orele 17.30, va avea loc inaugurarea, în Galeria Principală a Institutului Român de Cultură și Cercetare Umanistică din Veneția (Palazzo Correr, Cannaregio 2214, 30121 Veneția), inaugurarea expoziției de grafică „Arcanele majore – “I Tarocchi” (“Arcani...

Jurnalul ·

subiecte conexe

×
Palo pe Facebook