26.06.2019

  • Acest Homo luzonensis era probabil scund, dacă judecăm după mărimea dinţilor lui, dar acesta nu este un argument suficient pentru a proba o astfel de afirmaţie, a precizat acelaşi expert.

  • Homo luzonensis, care nu este un strămoş direct al omului modern, ar fi fost o specie înrudită, contemporană cu Homo sapiens, dar cu un anumit număr de caracteristici primitive.

  • Aceasta este o descoperire remarcabilă, care va genera, fără îndoială, numeroase dezbateri ştiinţifice, a declarat Matthew Tocheri, profesor la Universitatea Lakehead din Canada, într-un comentariu publicat în revista Nature.

  • Două dintre fosilele analizate au fost datate direct prin metoda seriei de dezintegrare a uraniului şi au vârstele de 50.000 de ani respectiv 67.000 de ani.

11/04/19 11:58

Fosilele unei noi specii umane au fost descoperite în Filipine

Oamenii de ştiinţă au anunţat miercuri că au descoperit fosilele unei noi specii umane cu caracteristici morfologice unice, ai cărei reprezentanţi au trăit pe insula Luzon din Filipine, în urmă cu peste 50.000 de ani, informează AFP. Analiza efectuată pe 13 rămăşiţe fosilizate...

Jurnalul ·

subiecte conexe

×
Palo pe Facebook