03.07.2020

  • Acest marocan era al doilea cel mai căutat terorist din Sahel - inclusiv de către americani, a declarat ministrul în avionul cu care se deplasa spre Gao, în Mali, din Franţa.

  • Creierul expansiunii Al-Qaida în Sahel, Ali Maychou este al doilea personaj important din cadrul GSIM ucis în acest an, după algerianul Djamel Okacha, alias Yahya Abou El Hamame, în luna februarie.

  • Este vorba despre neutralizarea unui personaj foarte influent, a declarat pentru AFP Florence Parly, a doua zi după vizita sa în Burkina Faso, unde s-a întâlnit cu forţele speciale franceze.

  • El a devenit liderul spiritual al AQMI, înainte de a participa la formarea GSIM în 2017 alături de Iyad ag Ghali, numărul unu al organizaţiei şi de care era cel mai apropiat.

06/11/19 09:42

Franţa anunţă uciderea unui important lider jihadist în regiunea Sahel

Jihadistul a fost ucis "în noaptea de 8 spre 9 octombrie" pe teritoriul Mali, în coordonare cu forţele din Mali şi cu susţinere americană, a precizat ea într-un avion cu care se deplasează într-un turneu în mai multe ţări din regiunea Sahel, unde circa 4.500 de militari...

DCnews ·

subiecte conexe

×
Palo pe Facebook