01.06.2020

  • Grande Glorieuse este principala insulă din arhipelagul de insule Glorioso ce face parte din Insulele împrăştiate în Oceanul Indian, bogate în hidrocarburi, administrate de Franţa şi revendicate de Madagascar, scrie Agerpres.

  • Franţa poate fi un partener mai degrabă decât un rival, a adăugat şeful statului, însoţit de numeroşi oameni de ştiinţă pentru această primă vizită a unui preşedinte francez pe Insulele Împrăştiate.

  • În apele acestor insule trăiesc mai mult de 2.900 de specii marine, multe dintre ele fiind clasate pe cale de dispariţie de Uniunea Internaţională pentru Conservarea Naturii (UICN).

  • Cea mai emblematică dintre aceste specii este broasca ţestoasă verde, care depune în fiecare an 2.500 de ouă pe insula Grande Glorieuse.

23/10/19 19:56

Franţa vrea să clasifice ca rezervaţie naturală o insulă revendicată de Madagascar

Grande Glorieuse este principala insulă din arhipelagul de insule Glorioso ce face parte din Insulele împrăştiate în Oceanul Indian, bogate în hidrocarburi, administrate de Franţa şi revendicate de Madagascar, scrie Agerpres. "În ceea ce priveşte partenerii noştri din...

DCnews ·

subiecte conexe

×
Palo pe Facebook