25.05.2022

  • Proiecte elaborate de Comisia Europeană, vizualizate de cotidianul Financial Times, sugerează că ambiţiile Uniunii Europene se bazează pe fonduri publice, inclusiv din partea statelor membre, şi atragerea de investiţii masive din sectorul privat.

  • Proiectul Poarta Globală (Global Gateway) nu este prezentat în mod explicit ca fiind o alternativă la planul Chinei, dar Comisia Europeană subliniază că va oferi o variantă bazată pe valori şi o abordare etică.

  • Trebuie mobilizate şi finanţări din sectorul privat, precum şi expertiză şi susţinere pentru acces la finanţări sustenabile, conform unui proiect de document al Comisiei Europene.

  • Ţările occidentale încearcă să intensifice implicarea într-o serie de proiecte în state aflate în dezvoltare şi să contracareze reţeaua O centură, un drum (Belt and Road), dezvoltată de China.

30/11/21 16:19

FT: UE pregăteşte investiţii în infrastructura globală, pentru a crea o alternativă la planul Chinei

Uniunea Europeană intenţionează să mobilizeze până la 300 de miliarde de euro pentru infrastructură şi alte tipuri de proiecte, în cadrul planului denumit "Poarta Globală" ("Global Gateway"), care ar urma să fie o alternativă la iniţiativa Chinei "O centură, un drum" ("Belt...

Jurnalul ·

subiecte conexe

×
Palo pe Facebook