01.06.2020

  • Alegerea unui neonazist ca primar într-o localitate din centrul Germaniei a atras critici din partea unor politicieni cu rang înalt din partidele aflate la guvernare la Berlin, relatează BBC.

  • „Candidatul NPD a umplut un vid”, a explicat Markus Brando, liderul SPD din comuna Altenstadt, de care aparţine Waldsiedlung.

  • Lidera CDU, Annegret Kramp Karrenbauer, (foto) a cerut anularea scrutinului, iar secretarul general al formaţiunii, Paul Ziemiak, a afirmat că „alegerea unui membru al unui partid care urmăreşte scopuri anticonstituţionale este o ruşine”.

  • Principalul partid de opoziţie de extremă dreapta din Germania este Alternativa pentru Germania (AfD), NPD fiind o formaţiune mult mai mică, având mandate doar la nivel regional.

09/09/19 20:21

Germania: Politicieni de rang înalt, revoltaţi că un neonazist a devenit şef într-un orăşel din Hessa

Alegerea unui neonazist ca primar într-o localitate din centrul Germaniei a atras critici din partea unor politicieni cu rang înalt din partidele aflate la guvernare la Berlin, relatează BBC. Stefan Jagsch (33 de ani), reprezentant al Partidului Naţional Democrat (NPD,...

Jurnalul ·

subiecte conexe

×
Palo pe Facebook