22.08.2019

  • Majoritatea deputaţilor greci au aprobat vineri seară viitoarea aderare a Macedoniei de Nord la NATO, ultima etapă a acordului greco-macedonean asupra schimbării numelui micului stat vecin din Balcani, relatează AFP.

  • Parlamentul de la Atena a votat pentru ratificarea protocolului privind aderarea la NATO a Macedoniei de Nord, cu 153 de voturi pentru, 140 contra şi o abţinere.

  • Ambasadorii celor 29 de membri ai Alianţei Nord-Atlantice au semnat miercuri protocolul de aderare a Macedoniei la Alianţa Nord-Atlantică, un pas important către acceptarea ţării balcanice drept al 30-lea membru al organizaţiei.

  • Cele două ţări au semnat în iunie acordul zis de la Prespes (sau Prespa) care schimbă numele Fostei Republici Iugoslave a Macedoniei în Republica Macedonia de Nord.

10/02/19 14:21

Grecia a aprobat aderarea Macedoniei la NATO

Majoritatea deputaţilor greci au aprobat vineri seară viitoarea aderare a Macedoniei de Nord la NATO, ultima etapă a acordului greco-macedonean asupra schimbării numelui micului stat vecin din Balcani, relatează AFP. Parlamentul de la Atena a votat pentru ratificarea "protocolului...

Jurnalul ·

subiecte conexe

×
Palo pe Facebook