05.08.2020

  • Dacă în 1989 România era a cincea putere mondială la acest capitol, cu exporturi de 1,4 miliarde de euro, astăzi este pe nicăieri, spun reprezentanţii sindicatelor din industria de profil.

  • Constantin Bucuroiu, preşedintele Alianţei Sindicatelor din Industria de Apărare şi Aeronautică 7.800 de angajaţi numără industria de apărare, dar nivelul salarizării nu este unul care să atragă tinerii.

  • Restructurarea ROMARM, o poveste fără sfârşit Planul de reorganizare al Companiei Naţionale ROMARM, cerut de Consiliul Suprem de Apărare al Ţării (CSAT) încă din 2017, nu este finalizat nici acum.

  • În timp ce noi dispărem de pe harta exporturilor, bulgarii au ajuns o forţă, trimiţând afară echipamente şi tehnică militară în valoare de un miliard de euro.

11/07/20 13:44

Industria de apărare, în marş forţat spre dezastru 

Industria românească de apărare produce şi exportă tot mai puţin de la an la an, în ciuda promisiunilor făcute de toate guvernele care s-au perindat pe la Palatul Victoria că vor fi făcute investiţii serioase în retehnologizare capacităţilor de producţiei şi vor fi câştigate...

Jurnalul ·

subiecte conexe

×
Palo pe Facebook