02.04.2023

  • Întărirea capacității statelor de a combate corupția reprezintă una dintre provocările definitorii ale democrațiilor actuale, transmite Klaus Iohannis, cu prilejul Zilei Internaționale Anticorupție.

  • Acest fenomen, care a traversat istoria și a adus daune incalculabile dezvoltării comunităților, are, în modernitate, efecte tot mai puternice.

  • „Sectoarele cu mize financiare importante - achizițiile publice, domeniul sănătății, al educației, cel al justiției - trebuie, cu prioritate, să fie cele în care integritatea este pe deplin asumată în cultura organizațională.

  • Conștientizarea și interiorizarea unor valori precum echitatea, dreptatea, imparțialitatea, cinstea, adevărul, profesionalismul, respectul față de reguli sunt repere care trebuie transmise începând din familie și de la școală.

09/12/21 11:31

Iohannis: Întărirea capacității statelor de a combate corupția, una dintre provocările democrațiilor

Întărirea capacității statelor de a combate corupția reprezintă una dintre provocările definitorii ale democrațiilor actuale, transmite Klaus Iohannis, cu prilejul Zilei Internaționale Anticorupție. „Întărirea capacității statelor de a combate corupția reprezintă una dintre...

Jurnalul ·

subiecte conexe

×
Palo pe Facebook