20.10.2019

  • Golful Persic este o linie vitală şi, prin urmare, o prioritate pentru securitatea naţională a Iranului, care asigură de mult securitatea maritimă în această regiune, menţionează Zarif în mesajul său.

  • Marea Britanie a anunţat luni că se va alătura Statelor Unite în misiunea de securitate maritimă în Golf pentru protejarea navelor comerciale, după ce Iranul a sechestrat un petrolier sub pavilion britanic.

  • Teheranul a avertizat vineri împotriva oricărei prezenţe a Israelului, inamicul său declarat, în coaliţia preconizată.

  • Emiratele Arabe Unite şi Arabia Saudită, care susţin politica SUA împotriva Iranului, au lansat un apel către comunitatea internaţională să apere comerţul maritim şi securitatea aprovizionării cu petrol pe plan mondial.

10/08/19 00:04

Iran: Orice prezenţă militară străină în Golf, ''sursă de insecuritate''

Ministrul de externe iranian, Mohammad Javad Zarif, a declarat vineri într-un mesaj pe Twitter că orice prezenţă militară din afara regiunii în Golf va fi o "sursă de insecuritate" pentru Iran şi Teheranul va acţiona pentru a-şi proteja securitatea, potrivit Reuters. Washingtonul...

Jurnalul ·

subiecte conexe

×
Palo pe Facebook