25.01.2020

PE SCURT

  • 'În prezenţa inspectorilor de la Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică, Iranul a început injectarea gazului (de uraniu) în centrifuge la Fordo', a transmis miercuri televiziunea de stat.

  • ''Ultimele acţiuni ale Iranului contravin în mod clar acordului şi reprezintă un risc pentru securitatea noastră naţională'', a spus Raab.

  • ''Dorim să găsim o cale de a avansa prin dialog internaţional constructiv, dar Iranul trebuie să-şi respecte angajamentele făcute şi să revină urgent la conformarea deplină cu acestea'', a adăugat demnitarul britanic.

  • La Viena, AIEA a precizat că inspectorii săi se află pe teren în Iran şi îşi vor prezenta ulterior raportul cu privire la activităţile relevante.

06/11/19 13:23

Iranul a început injectarea cu uraniu în centrifugele de la uzina nucleară din Fordo

Iranul a început procesul de îmbogăţire a uraniului la nivelul de 5% la uzina sa nucleară subterană de la Fordo, prin injectarea de uraniu în stare gazoasă în centrifuge, a transmis televiziunea de stat, la o zi după ce preşedintele Hassan Rouhani a anunţat o nouă reducere...

Jurnalul ·

Londra îi cere Iranului să respecte integral acordul internaţional din 2015

Iranul a anunţat marţi că intenţionează să-şi reia activităţile de îmbogăţire a uraniului la uzina sa din Fordo (la circa 180 de km sud de Teheran), activităţi ce erau îngheţate în conformitate cu Acordul de la Viena asupra programului nuclear iranian, încheiat în 2015,...

DCnews ·

subiecte conexe

×
Palo pe Facebook