27.02.2020

  • Corpul Gardienilor Revoluţieidin Iran şi-a asumat „responsabilitateatotală” pentru tragediade miercurea trecută, prin voceageneralului de brigadă Amir AliHajizadeh, şeful Forţei aerospaţiale aacestei armate ideologice, a regimuluide la Teheran.

  • „Îmi asum responsabilitateatotală pentru catastrofă şi măvoi conforma oricărei decizii care vafi luată”, a afirmat Hajizadeh, într-oînregistrare video postată pe site-ul televiziunii de stat, citată de BBC.

  • După o serie de telefoane urgentela Ministerul iranian de Externe, Macairea fost eliberat şi lăsat să se întoarcă înambasadă.

  • Reacția denegare până în ultimulmoment a Teheranuluia declanşat, sâmbătă,proteste de stradă ladouă universități dincapitala iraniană, lacare au participat sutede studenți.

13/01/20 15:30

Iranul, paria comunității internaționale

În numai o zi, Iranul pare să fi devenit un paria al comunității internaționale, după ce, sâmbătă, a recunoscut „greșeala  dezastruoasă”, prin care a doborât un avion ucrainean, cu 176 de persoane la bord. În plus, iranienii au mai comis și o eroare diplomatică de proporții,...

Jurnalul ·

subiecte conexe

×
Palo pe Facebook