31.05.2020

PE SCURT

  • Publicația Times of Israel publică un amplu comentariu care menționează că de la prima câștigare a concursului, în 1978 , israelienii au participat la Eurovision ca o cale de ieșire din izolarea țării.

  • Eurovision e un eveniment cultural și așa trebuie să rămână.

  • Guvernul a dorit să organizeze finala în 2019 în Ierusalim, dar, tensiunile legate de această alegere în multe țări participante, a dus concursul la Tel Aviv.

  • Fiindcă țările arabe ne-au interzis să participăm în competiția din Asia fiindcă suntem într-o stare de război, așa că noi am vrut să participăm în Europa.

12/05/19 20:25

Israel a câștigat de patru ori Eurovisionul-cale spre ieșirea din izolare

Finala concursului Eurovision găzduit de Israel naște multe comentarii . EBU,  instituția europeană a audiovizualului dorește să arate că acest concurs nu are de-a face cu politica. Dar, comentariile sunt mereu și politice. Publicația Times of Israel publică un amplu comentariu...

Jurnalul ·

EUROVISION 2019. Ambasadorul Israelului votează cu România

„Nu. Eurovision e un eveniment cultural și așa trebuie să rămână. Nu e un eveniment politic”. David Saranga a explicat și de ce Israelul se numără printre țările participante la Eurovision, deși se află în Asia. „Nu știu dacă știți de ce Israel participă din anul 1974...

DCnews ·

subiecte conexe

×
Palo pe Facebook