05.03.2021

  • Președintele ales al Statelor Unite, Joe Biden, va recunoaște noua capitală a Israelului și va menține ambasada, potrivit viitorului șef al dipomației americane,Anthony Blinken, citat deEFE.

  • Joe Biden a afirmat, încă din aprilie anul trecut, când se afla în campanie electorală pentru nominalizarea din partea Partidului Democrat la alegerile prezidențiale, că SUA consideră Ierusalimul, capitala statului israelian.

  • Totodată, el a mai declarat că vrea înființarea unui consulat în Ierusalimul de Est, cu o populație majoritar arabă, pentru a ajuta la găsirea unei soluții între cele două părți.

  • Însă și noul șef de la Casa Albă susține cauza Israeluluideclarând, încă din 1995, că dorește mutarea ambasadei SUA la Ierusalim.

21/01/21 13:30

Joe Biden va recunoaște noua capitală a Israelului

Președintele ales al Statelor Unite, Joe Biden, va recunoaște noua capitală a Israelului și va menține ambasada, potrivit viitorului șef al dipomației americane, Anthony Blinken, citat de EFE. Acesta a fost audiat în Comisia pentru Afaceri Externe înainte de numirea în...

Jurnalul ·

subiecte conexe

×
Palo pe Facebook