10.07.2020

  • Unul dintre reclamaţi, Jenny Jones, membru al Camerei Lorzilor din partea Verzilor, a declarat că hotărârea judecătorească reprezintă o 'veste fantastică'.

  • Doi judecători ai Înaltei Curţi au decis că poliţia nu avea dreptul să impună o interdicţie generală pentru 'adunare publică' şi nu putea să interzică decât protestele în anumite locaţii.

  • 'Protestul paşnic este un drept fundamental într-o democraţie şi nu trebuie interzis în mod arbitrar', a afirmat Caroline Lucas, singurul membru al Verzilor din Camera Comunelor.

  • Poliţia a raportat în prima jumătate a lunii octombrie aproape 1.828 de cazuri de arestări la Londra, în principal pentru obstrucţie, adunare ilegală şi infracţiuni contra ordinii şi liniştii publice, informează Agerpres.

06/11/19 21:57

Justiţia britanică consideră ilegală interzicerea de către poliţie a protestelor Extinction Rebellion la Londra

Poliţia Metropolitană din Londra a anunţat că toate protestele grupului ecologist au fost ilegale începând din 14 octombrie, după ce anterior a impus restricţii protestatarilor după mai multe zile în care a interzis demonstraţiile. Doi judecători ai Înaltei Curţi au decis...

DCnews ·

subiecte conexe

×
Palo pe Facebook