26.05.2020

  • Primul conflict juridic constituțional generat de Iohannis se referă la fosta șefă a Direcției Naționale Anticorupție, Laura Codruța Kovesi.

  • Și președintele României a sesizat, în aceeași perioadă, Curtea Constituțională pentru soluționarea a trei astfel de conflicte juridice de natură constituțională, toate acțiunile fiind respinse de instanța de contencios constituțional.

  • Atunci, CCR a admis, prin Decizia nr. 875/2019, existența acestui conflict juridic și l-a obligat pe președinte să emită decretele de revocare a miniștrilor cerute de primul ministru.

  • Candidatul la prezidențiale al partidului lui Băsescu cere desființarea CCR Theodor Paleologu, fost candidat PMP la alegerile prezidențiale, consideră, nici mai mult, nici mai puțin, că trebuie desființată Curtea Constituțională și modificată Constituția.

03/03/20 10:20

Klaus Iohannis, responsabil de jumătate dintre conflictele constituționale

Începând cu anul 2015, imediat după preluarea de către Klaus Werner Iohannis a primului său mandat de președinte al României, Curtea Constituțională a fost pusă într-o situație fără precedent, până la acel moment. Instanța de contencios constituțional a fost chemată, de...

Jurnalul ·

subiecte conexe

×
Palo pe Facebook