13.08.2020

  • Tribunalul l-a condamnat pentru că „a declarat că mobilul agresiunii împotriva Serbiei a fost o aşa-zisă catastrofă umanitară în Kosovo” în timpul războiului pentru independenţă.

  • Ivan Teodosijevic, care era unul dintre cei doi miniştri sârbi din fostul guvern al prim-ministrului Ramush Haradinaj, poate face apel la verdict.

  • În verdictul său, tribunalul consideră că fostul ministru, identificat prin iniţialele I.T., a abuzat de autoritatea sa şi „a incitat deliberat la ură publică” şi la „diviziune” între comunităţile din Kosovo.

  • În 1999, la finalul celor 11 săptămâni de bombardamente, campania NATO l-a constrâns pe omul forte de la Belgrad, Slobodan Milosevic, să-şi retragă trupele din Kosovo.

05/12/19 20:35

Kosovo: Un fost ministru din minoritatea sârbă, condamnat la doi ani de închisoare pentru critici la adresa intervenţiei NATO

Un fost ministru al minorităţii sârbe din Kosovo a fost condamnat joi la doi ani de închisoare pentru că a minimalizat violenţele care au determinat NATO să bombardeze forţele sârbe în timpul războiului, relatează AFP. Ivan Teodosijevic, care a fost ministru al administraţiei...

Jurnalul ·

subiecte conexe

×
Palo pe Facebook