29.09.2020

PE SCURT

  • Israelul acuză permanent Iranul, inamicul său declarat, că încearcă să fabrice arme nucleare, fapt dezminţit de Teheran.

  • Prim-ministrul israelian este unul dintre cei mai virulenţi critici ai acordului încheiat în 2015 între marile puteri şi Iran asupra activităţilor nucleare ale Republicii Islamice.

  • 'Preşedintele (Putin) a vorbit în repetate rânduri despre consecinţele unor paşi nechibzuiţi la adresa Iranului şi mă refer la decizia luată de Washington (de a se retrage din acord).

  • Vedem că aceste efecte încep să apară', a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, care a denunţat o 'presiune excesivă' asupra Iranului.

08/05/19 14:52

Kremlinul acuză SUA pentru decizia Iranului de a se retrage parţial din acordul nuclear

Kremlinul a declarat miercuri că decizia Iranului de a suspenda unele dintre angajamentele sale prevăzute în acordul nuclear încheiat în 2015 cu marile puteri are drept cauză presiunea externă, acuzând de aceasta Statele Unite ale Americii, informează Reuters. Din ce în...

Jurnalul ·

Netanyahu: Israelul 'nu va lăsa Iranul' să producă arme nucleare

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a declarat miercuri că Israelul nu va lăsa Iranul să se doteze cu arma nucleară, după ce Teheranul a anunţat suspendarea unora dintre angajamentele sale luate în virtutea acordului încheiat cu marile puteri în 2015, informează AFP. Israelul...

Jurnalul ·

subiecte conexe

×
Palo pe Facebook