29.05.2020

PE SCURT

  • Citând surse din tabăra de la Ain Issa, directorul OSDO, Rami Abdulrahman, a declarat că în acoloeste o stare de anarhie.

  • Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO, cu sediul la Londra) a anunţat că paznicii au părăsit tabăra şi că strămutaţii continuă să evadeze.

  • Administraţia semiautonomă kurdă a informat în legătură cu fuga a 785 de rude ale jihadiştilor şi a dat precizatcă tabăra Ain Issa nu dispune în prezent de gardieni.

  • Un reprezentant al Forţelor Democrate Siriene (FDS), principala coaliţie a combatanţilor kurzi şi arabi care controlează vaste regiuni în nordul şi nord-estul Siriei, a declarat că nu au detalii despre situaţia din tabără.

13/10/19 18:02

Kurzii anunță evadarea a 800 de persoane din tabăra unde se află rude ale luptătorilor Statului Islamic

Autorităţile kurde au anunţat evadarea a aproape 800 de străini, rude ale jihadiştilor din gruparea teroristă Stat Islamic, din tabăra de refugiaţi Ain Issa, din nordul Siriei, unde în apropiere au loc lupte între forţele kurde şi cele pro-Turcia. Administraţia semiautonomă...

Jurnalul ·

Siria: Peste 100 de persoane au evadat dintr-o tabără cu rude ale luptătorilor Statului Islamic

Peste 100 de persoane, femei care au legătură cu Statul Islamic şi copii ai acestora, au evadat dintr-o tabără păzită de forţele de securitate sub comanda kurzilor sirieni, în nordul Siriei, a anunţat Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO, cu sediul la Londra). Citând...

Jurnalul ·

subiecte conexe

×
Palo pe Facebook