04.07.2020

  • Paralel cu aniversarea Revoluţiei are loc anul acesta centenarul Dictatului de la Trianon, de când Transilvania a fost alipită Regatului Român.

  • În continuare, Laszlo Tokes a spus că solicităm ca UDMR să-şi revizuiască politica actuală şi să cooperăm în strânsă unitate refăcută pentru înfăptuirea acestui deziderat al ungurimii.

  • (...) Între timp, din păcate, chiar şi nomenclatura UDMR a dat uitării această revendicare de bază a ţinutului secuiesc şi a regiunii Partium, care necesită un statut special autonom, a subliniat liderul CNMT.

  • (...) Este absolut necesar ca aripa politică naţională să se întărească şi, nu ca duşman, UDMR trebuie să accepte ca şi concurenţă natural politică partidul Alianţa Maghiară din Transilvania.

19/02/20 14:47

Laszlo Tokes: Dorim să dobândim drepturile autonomiei maghiare

Preşedintele Consiliului Naţional Maghiar din Transilvania (CNMT), Laszlo Tokes, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă susţinută la Cluj, că schimbarea de regim din decembrie 1989 nu este completă dacă nu au loc schimbări şi în ceea ce priveşte minorităţile. "Considerăm...

Jurnalul ·

subiecte conexe

×
Palo pe Facebook