28.01.2021

  • Două declarații incredibile făcute de premierul Ludovic Orban, la finalul săptămânii trecute, reprezintă atacuri fără precedent la adresa instituțiilor fundamentale ale statului de drept.

  • Lege care a trecut de controlul Curții Constituționale, instanță pe care Ludovic Orban a declarat că ar urma chiar să o desființeze, după alegeri, printr-o “reformă constituțională”.

  • Premierul a precizat că legislația va fi modificată de așa natură, încât în Curtea Constituțională partidele sau Parlamentul să nu mai poată desemna reprezentanți.

  • Așezământul pe care e construit această CCR a permis să dea ordine președintelui, să dea ordine Parlamentului, să dea ordine Guvernului, practic să se substituie acestor instituții.

16/11/20 08:19

Ludovic Orban, premierul care pune statul de drept între paranteze

Două declarații incredibile făcute de premierul Ludovic Orban, la finalul săptămânii trecute, reprezintă atacuri fără precedent la adresa instituțiilor fundamentale ale statului de drept. Șeful executivului liberal recunoaște, cu nonșalanță, că s-a înțeles cu liderii partidelor...

Jurnalul ·

subiecte conexe

×
Palo pe Facebook