10.07.2020

  • Efortul bugetului de stat pentru susţinerea lor va creşte considerabil de anul viitor, când este aşteptat un val de pensionări în rândul procurorilor şi judecătorilor.

  • Dacă ar fi calcultate conform punctajului acumulat în timpul activităţii, pensia medie a unui magistrat ar fi fost în octombrie de 3.169 de lei.

  • Creştere exponenţială Evoluţia pensiei de serviciu pe care o primesc magistraţii pensionari arată o dublare a ei, concomitent cu creşterea numărului de beneficiari.

  • Diferenţa este suportată însă de la bugetul de stat, iar luna trecută această contribuţie s-a ridicat la peste 66 milioane de lei.

14/11/19 09:57

Magistrații-pensionari se îndreaptă spre pragul psihologic de 1 miliard înghițit de la stat. Pensiile de lux răpesc 55.000 de pensii medii lunar

Odată cu introducerea pensiilor de serviciu, denumite generic pensii speciale, în România s-a creat o categorie favorizată de pensionari. La sfârşitul lunii octombrie, Casa Naţională de Pensii Publice avea în plată 9.331 de pensii speciale, iar efortul financiar pentru achitarea...

Jurnalul ·

subiecte conexe

×
Palo pe Facebook