04.08.2020

PE SCURT

  • Problema frontierelor românești a fost abordată cel mai adesea din perspectiva aderării la spațiul Schengen, pierderilor bugetare cauzate de contrabandă sau migrația ilegală.

  • În mandatul la Președinția Consiliului Uniunii Europene, „Europa siguranței” este unul dintre cei patru piloni aflați printre prioritățile României.

  • Premierul a reamintit în acest context și faptul că România a îndeplinit condițiile pentru aderare la spațiul Schengen încă din 2011, lucru confirmat și de Comisia Europeană.

  • Acționăm ca un membru de facto al Spațiului Schengen și ar fi normal și legitim ca românii să beneficieze de drepturile ce derivă din această apartenență”, a mai precizat prim-ministrul Viorica Dăncilă.

20/06/19 12:01

Managementul integrat al frontierelor în contextul Președinției României la Consiliul Uniunii Europene

O țară fără granițe securizate va fi întotdeauna o țară vulnerabilă, lipsită de protecție în fața celor care vor dori să-i încalce pragul cu forța, să obțină profit fără să-i dea nimic la schimb sau pur și simplu să-i folosească pământul ca spațiu de tranzit ca și cum i...

Jurnalul ·

Vama va fi subordonată Finanțelor, din luna iulie

Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a aunțat că direcția vămilor va trece în subordinea Ministerului Finanțelor Publice, din luna iulie, prin Hotărâre de Guvern. În acest moment, vămile sunt subordonate Fiscului, iar modificarea a fost hotărâtă încă de la finalul anului...

Jurnalul ·

subiecte conexe

×
Palo pe Facebook