18.04.2021

  • Inițiativa a trecut de Camera Deputaților, a pornit de la o inițiativă cetățenească susținută de USR și, verbal, urma să fie votată de grupurile parlamentare ale PSD, PNL și USR.

  • Dacă ar fi existat cvorum, iar inițiativa “Fără penali în funcții publice” ar fi trecut și de Senat, în maximum 60 de zile ar fi trebuit organizat un referendum pentru modificarea Constituției.

  • Liberalii, prin vocea senatorului Daniel Fenechiu, anunțau că vor vota pentru revizuirea Constituției, însă, prin vocea Alinei Gorghiu, au anunțat că vor boicota ședința, pentru a bloca votul pe marginea respingerii cererii de reexaminare.

  • USR, prin Dan Barna, spera, dimineață, că se va realiza cvorumul, pentru ca inițiativa “Fără penali” să treacă de Parlament, însă, după ora 14.00, lucrurile au fost “nuanțate”.

12/11/20 08:50

Mesaj din Senat: mai bine penali decât nevotați

Situație incredibilă în Senatul României. Camera superioară a Parlamentului ar fi trebuit să dezbată, ieri, la vot final legea privind revizuirea Constituției, în sensul introducerii în Legea fundamentală a mențiunii conform căreia persoanele condamnate pentru infracțiuni...

Jurnalul ·

subiecte conexe

×
Palo pe Facebook