24.09.2020

  • Pompeo l-a pus la curent pe Barzani cu privire la atacurile cu rachete ale Iranului asupra bazelor americane din Irak, inclusiv cea din Erbil, a precizat Ortagus în comunicat.

  • Secretarul de stat (Pompeo) şi premierul Barzani au convenit să rămână în contact permanent în contextul evoluţiei situaţiei în zonă, a spus purtătorul de cuvânt.

  • La cinci zile după eliminarea generalului iranian Qassem Soleimani, Iranul a lansat miercuri rachete asupra a două baze militare din Irak unde staţionează militari americani.

  • Aceste raiduri, revendicate de Teheran, marchează o schimbare ce provoacă temeri legate de o escaladare regională sau chiar un război deschis, chiar dacă liderii american şi iranian au părut că doresc să calmeze imediat jocul.

08/01/20 15:50

Mike Pompeo a discutat cu premierul kurd despre atacurile iraniene

Secretarul de stat american Mike Pompeo a discutat la telefon cu premierul guvernului regional kurd, Masrour Barzani, despre atacul cu rachete iranian, a anunţat purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Morgan Ortagus, informează dpa şi Reuters. Pompeo l-a pus la...

Jurnalul ·

subiecte conexe

×
Palo pe Facebook