27.05.2020

  • Scopul proiectului de act normativ este de a consolida autoritatea vamală şi de a asigura îndeplinirea misiunii acesteia stabilită la nivelul Uniunii Europene, potrivit unui comunicat al Ministerului Finanțelor.

  • În condiţiile în care România gestionează a doua cea mai mare frontieră externă a UE, iar tendinţele fenomenelor infracţionale transfrontraliere sunt în continuă creştere, se impune reorganizarea activităţii vamale.

  • Autoritatea Vamală Română va fi condusă de un preşedinte, cu rang de secretar de stat, numit prin decizie a primului-ministru, la propunerea ministrului Finanţelor Publice.

  • Autoritatea va asigura administrarea impozitelor, taxelor şi altor venituri bugetare date prin lege în competenţa sa, aplicarea politicii şi legislaţiei vamale, va exercita atribuţiile de autoritate vamală.

11/07/19 15:41

Ministerul Finanţelor propune înfiinţarea Autorităţii Vamale Române

Scopul proiectului de act normativ este de a consolida autoritatea vamală şi de a asigura îndeplinirea misiunii acesteia stabilită la nivelul Uniunii Europene, potrivit unui comunicat al Ministerului Finanțelor. În condiţiile în care România gestionează a doua cea mai mare...

Romania TV ·

Ministerul Finanţelor propune înfiinţarea Autorităţii Vamale Române

Romania TV

subiecte conexe

×
Palo pe Facebook