15.07.2020

  • Reţeaua Naţională de Monitorizare a Calităţii Aerului pe care o deţine Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor numără, în prezent, 148 de staţii, pe întreg teritoriul României.

  • Prin programul de modernizare şi îndesire vor mai fi achiziţionate trei, dar sunt în continuare insuficiente pentru nevoia de cunoaştere a calităţii aerului din Bucureşti.

  • La ora actuală, România se mai află în procedură de infringement, fază de contencios, cu Comisia Europeană pentru poluarea din marile aglomerări urbane Bucureşti, Braşov şi Iaşi.

  • Am luat decizia să facem împreună o reţea independentă, şi cu sprjinul ministerului, pentru a putea informa cetăţenii Bucureştiului, în timp real, de calitatea aerului pe care îl respiră, a spus Alexe.

13/02/20 15:28

Ministerul Mediului vrea să coroboreze datele din Reţeaua Naţională de Monitorizare a Calităţii Aerului cu cele independente

Datele din Reţeaua Naţională de Monitorizare a Calităţii Aerului ar putea fi coroborate cu informaţiile oferite de reţelele independente, dar trebuie să vedem cum putem să armonizăm aceste caracteristici cu solicitările Comisiei Europene în privinţa standardizării şi amplasării...

Jurnalul ·

subiecte conexe

×
Palo pe Facebook