16.10.2019

PE SCURT

  • Aproximativ 130.000 de români suferă de epilepsie, a afirmat marţi medicul neurolog Ioana Mândruţă de la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, într-o conferinţă de Ziua Mondială a Epilepsiei.

  • Se va discuta cât de repede în Comisia pentru medicină de urgenţă şi Comisia de neurologie şi va deveni obligatoriu la nivelul tuturor staţiilor de ambulanţă şi SMURD.

  • În acest moment, au la dispoziţie mai multe medicamente din generaţia I şi generaţia a II-a de antiepileptice la nivel european.

  • Ioana Mândruţă a susţinut că şi canabisul este o moleculă care ar putea aduce beneficii în tratarea unor forme de epilepsie.

26/03/19 14:54

Ministrul Sănătăţii spune că pentru pacienţii cu epilepsie în urgenţă vor fi trimise echipaje ce cunosc patologia

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a anunţat marţi că va fi introdus un nou protocol, astfel încât la solicitările făcute în urgenţă pentru pacienţii cu epilepsie să fie trimise echipaje de la Salvare sau SMURD care cunosc această patologie. "Când vorbim şi despre adulţi...

Jurnalul ·

Alarmant! Aproximativ 130.000 de români suferă de epilepsie

Aproximativ 130.000 de români suferă de epilepsie, a afirmat marţi medicul neurolog Ioana Mândruţă de la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, într-o conferinţă de Ziua Mondială a Epilepsiei. "Aproximativ 130.000 de pacienţi cu epilepsie - dacă este să extrapolăm datele...

Jurnalul ·

subiecte conexe

×
Palo pe Facebook