09.04.2020

PE SCURT

  • Cunosc raportul Comisiei Uniunii Europene şi nu a fost o surpriză să aflu că suntem la coada clasamentului între sistemele de sănătate.

  • S-au făcut schimbări frecvente în structurile de conducere, cu peste 12 miniştri ai Sănătăţii în zece ani, precum şi schimbări frecvente de management la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate.

  • Peste 30% dintre bărbaţi (şi numai 8% dintre femei) fumează, iar fumatul regulat în rândul adolescenţilor este, de asemenea, la un nivel ridicat.

  • Raportul CE arată totodată că sistemul de sănătate din România se confruntă şi cu probleme de guvernanţă.

28/11/19 17:58

Ministrul Sănătății, despre raportul Comisiei UE: Nu a fost o surpriză că suntem la coada clasamentului

Ministrul Sănătăţii, Victor Costache, a declarat joi, referindu-se la raportul Comisiei UE privind starea de sănătate în Uniunea Europeană, că "nu a fost o surpriză" să afle că România se află la coada clasamentului şi a spus că are deja un plan pe termen scurt şi mediu...

Jurnalul ·

Speranța de viață în România, mult sub media UE

Speranţa de viaţă în România este printre cele mai scăzute din Uniunea Europeană şi, deşi a crescut din anul 2000, rămâne cu aproape şase ani sub media UE, potrivit raportului Comisiei Europene privind sănătatea în UE. Documentul mai constată că mortalitatea evitabilă rămâne...

Jurnalul ·

subiecte conexe

×
Palo pe Facebook