22.04.2021

  • Dar încă de dinainte de căderea economică provocată de pandemia Covid-19, în această parașută de siguranță se ițiseră găuri amenințătoare pentru “zborul” economiei românești.

  • Modelul de creștere face diferența, iar accelerarea consumului în absența investițiilor nu poate aduce o redresare economică sănătoasă și nici nu ar putea așeza fundația unei dezvoltări durabile.

  • Proiectul de buget pe 2021 este configurat pe o creştere economică de 4,3% pentru 2021 și cu un vârf în anul 2023 de 5%, semnificativ mai mare comparativ cu previziunile europene.

  • Guvernul promite investiții masive care să asigure o creștere economică susținută și care să înlăture pericolul unei înșelătoare reveniri economice bazate numai pe consum.

22/02/21 07:29

Modelul de creștere poate eșua din lipsă de oameni

Mulți ani la rând, consumul a fost parașuta de siguranță pentru creșterea economică susținută a României. Avansul considerabil al PIB înregistrat până în debutul pandemiei și introducerea lockdown-ului putea fi o “moștenire” valoroasă care să stea la baza unei recuperări...

Jurnalul ·

subiecte conexe

×
Palo pe Facebook