17.11.2019

  • 'Lansăm un apel colegilor noştri iranieni la reţinere, să nu cedeze emoţiei şi să respecte prevederile esenţiale ale acordului' semnat la Viena în 2015, a declarat ministrul de externe rus Serghei Lavrov.

  • Moscova a denunţat 'presiuni fără precedent' la care este supus Iranul de către SUA după decizia preşedintelui Donald Trump de a retrage Statele Unite în mod unilateral din acordul nuclear în mai 2018.

  • La ora actuală, Teheranul ameninţă să încalce alte dispoziţii ale acordului dacă celelalte state care au rămas în acord (Germania, China, Franţa, Marea Britanie şi Rusia) nu-l ajută la eludarea sancţiunilor SUA.

  • 'Fără aceasta, va fi extrem de dificil de dus un dialog constructiv şi productiv privind salvarea acordului', a apreciat Lavrov.

02/07/19 15:22

Moscova îndeamnă Teheranul să respecte acordul nuclear

Rusia a invitat marţi Teheranul 'să nu cedeze emoţiei' şi să respecte 'prevederile esenţiale' ale acordului nuclear, în pofida presiunilor americane, apelul său intervenind la o zi după anunţul Republicii Islamice privind depăşirea limitei impuse asupra rezervelor de uraniu...

Jurnalul ·

subiecte conexe

×
Palo pe Facebook