08.08.2020

  • Magistrații atrag atenția că “Guvernul nu are competența funcțională de a prelungi durata normală a mandatelor aleșilor locali și, astfel, de a deroga de la cadrul normativ existent.

  • Guvernul poate doar iniția un proiect de lege cu acest obiect, pentru a-l supune aprobării Parlamentului”.

  • Judecătoarele numite de la Palatul Cotroceni susțin exact contrariul Această decizie a Curții Constituționale a fost adoptată cu votul majorității membrilor plenului instanței de contencios constituțional.

  • În opinia separată comună, cele două susțin că, nici mai mult, nici mai puțin, Curtea Constituțională “trebuia să constate doar neconstituționalitatea legii de aprobare a Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 44/2020”.

15/06/20 10:59

Motivare CCR: Guvernul și-a arogat prerogative exclusive ale Parlamentului. Legislativul trebuia să respingă pe loc Ordonanța

Curtea Constituțională a publicat, la sfârșitul săptămânii trecute, motivarea deciziei prin care a declarat ca fiind profund neconstituționale atât Ordonanța de Urgență a Guvernului Orban, prin care a stabilit prelungirea mandatelor primarilor, consilierilor locali și județeni...

Jurnalul ·

subiecte conexe

×
Palo pe Facebook