08.03.2021

PE SCURT

  • Sediul din Washington al NASA va fi redenumit după numele primei femei afro-americane care a lucrat ca inginer pentru agenția spațială americană, Mary Jackson, a anunțat, miercuri, administratorul său general.

  • Mary Jackson şi-a început cariera la NASA, lucrând la Comitetul Consultativ Naţional în Aeronautică (Naca), o unitate segregată care a devenit Administraţia Naţională Aeronautică şi Spaţială (NASA) în 1958.

  • Jackson a făcut parte dintr-un grup foarte important de femei care a ajutat NASA să ducă primii oameni în spaţiu, a spus şeful agenţiei, Jim Bridenstine.

  • Anul trecut, Jackson a fost recompensată postum cu Medalia de Aur a Congresului, cea mai mare onoare acordată unui civil de către Congresul Statelor Unite.

06/07/20 15:16

NASA îşi redenumeşte sediul principal după prima ingineră afro-americană din agenţie

NASA anunţă că sediul principal al instituţiei va primi numele lui Mary W. Jackson, prima ingineră afro-americană care a lucrat în agenţie. Jackson a făcut parte dintr-un grup foarte important de femei care a ajutat NASA să ducă primii oameni în spaţiu, a spus şeful agenţiei,...

Jurnalul ·

Sediu NASA, redenumit după numele primei femei afro-americane care a lucrat ca inginer pentru stația spațială americană

Sediul din Washington al NASA va fi redenumit după numele primei femei afro-americane care a lucrat ca inginer pentru agenția spațială americană, Mary Jackson, a anunțat, miercuri, administratorul său general. „Mary W. Jackson a făcut parte dintr-un grup de femei foarte...

Jurnalul ·

subiecte conexe

×
Palo pe Facebook