28.02.2020

  • Acest proces de modernizare va ţine unul dintre puţinele mijloace militare deţinute şi operate de Alianţa Nord-Atlantică în serviciu până în 2035.

  • Lucrările de upgradare vor fi finanţate de 16 state aliate din NATO, printre care SUA, Germania, Turcia, Italia şi Spania, iar o parte din acestea vor fi subcontractate de companii europene precum Leonardo şi Airbus.

  • Modernizarea survine şi în contextul în care NATO a primit prima dintre cele cinci drone Global Hawk, care va fi instalată în Italia.

  • „Aceasta va furniza AWACS noi comunicaţii sofisticate şi capabilităţi de reţea, astfel încât aceste aeronave să-şi poată continua misiunile vitale”, a adăugat el.

27/11/19 22:39

NATO a încredinţat companiei Boeing un contract de un miliard de dolari pentru modernizarea avioanelor de recunoaştere AWACS

NATO a încredinţat miercuri companiei Boeing un contract de un miliard de dolari pentru upgradarea flotei sale de avioane de recunoaştere AWACS, un acord despre care oficialii NATO susţin că este un semn de întărire a cooperării transatlantice cu câteva zile înainte de summitul...

Jurnalul ·

subiecte conexe

×
Palo pe Facebook