08.08.2020

  • Revenirea Rusiei la respectarea Tratatului este cea mai bună modalitate de a menţine avantajele acordului, a declarat Jens Stoltenberg, după o reuniune de urgenţă, prin videoconferinţă, cu ambasadorii statelor membre ale Alianţei Nord-Atlantice.

  • Jens Stoltenberg nu a făcut nicio referire la declaraţia semnată de zece ţări europene, care și-au exprimat regretul privind decizia Statelor Unite de a se retrage din Tratat.

  • Decizia administraţiei Donald Trump va deveni efectivă peste şase luni, dar Washingtonul a semnalat că va reconsidera poziţia, dacă Rusia revine la respectarea deplină a acordului.

  • (...) Aliaţii rămân deschişi la dialog în cadrul Consiliului NATO-Rusia pe tema reducerii riscurilor şi pentru creşterea transparenţei, a subliniat Jens Stoltenberg.

23/05/20 20:13

NATO cere Rusiei să respecte Tratatul "Ceruri Deschise", pentru a evita retragerea SUA din acord

Jens Stoltenberg, secretarul general NATO, a îndemnat Rusia să respecte în totalitate Tratatul "Ceruri Deschise" ("Open Skies"), astfel încât Statele Unite să nu se mai retragă din acordul privind transparenţa activităţilor militare, informează cotidianul Le Figaro. "Revenirea...

Jurnalul ·

subiecte conexe

×
Palo pe Facebook