03.06.2020

  • Economiştii de la Oxford Economics au lansat un studiu potrivit căruia o criză medicală internaţională ar putea anula 1.100 de miliarde de dolari din Produsul Intern Brut (PIB) global.

  • În schimb, Fondul Monetar Internaţional estimează că virusul va şterge doar 0,1 puncte procentuale din prognoza sa potrivit căreia economia mondială va înregistra un avans de 3,3% în 2020.

  • „Răspândirea rapidă a coronavirusului va slăbi creșterea PIB-ului Chinei pe termen scurt, provocând perturbări în tot restul lumii.

  • Aceasta ar fi nota de plată provocată de creşterea absenteismului la locul de muncă, productivitatea redusă, diminuarea călătoriilor, perturbarea liniilor de aprovizionare şi reducerea comerţului şi investiţiilor.

03/03/20 10:20

Nota de plată a pandemiei: 1.100 miliarde de dolari

Economiştii de la Oxford Economics au lansat un studiu potrivit căruia o criză medicală internaţională ar putea anula 1.100 de miliarde de dolari din Produsul Intern Brut (PIB) global. Aceasta ar fi nota de plată provocată de creşterea absenteismului la locul de muncă, productivitatea...

Jurnalul ·

subiecte conexe

×
Palo pe Facebook