02.07.2022

PE SCURT

  • Însă proiectul de buget pe care Magdalena Andersson, liderul Partidului Social-Democrat, l-a propus a fost respins de Parlamentul de la Stockholm, iar Partidul Verzilor s-a retras din coaliţia guvernamentală.

  • Aceasta a întâmpinat dificultăți încă de la început pe tema bugetului, scrie Reuters.

  • Nu putem susține un buget al unui guvern care se îndreaptă mult spre stânga, ceea ce credem că face viitorul guvern, a declaratliderul Partidului de Centru, Annie Loof.

  • Andersson a fost ministru de Finanțe din 2014, dar acum se confruntă cu perspectiva de a guverna în funcție de prioritățile de cheltuieli determinate de centru-dreapta.

24/11/21 20:28

Noul premier al Suediei, Magdalena Andersson, demisionează la doar câteva ore după ce a fost aleasă

UPDATE Premierul Suediei, Magdalena Andersson, a demisionat miercuri seară, la doar câteva ore după ce fusese aleasă în această funcţie, în contextul retragerii unui partener de coaliţie şi respingerii proiectului de buget de către Parlament. Magdalena Andersson a devenit...

Jurnalul ·

PREMIERĂ în Suedia. Prima femeie în fruntea guvernului de la Stockholm

Liderul social-democrat Magdalena Andersson a devenit, miercuri, premierul Suediei. Aceasta a întâmpinat dificultăți încă de la început pe tema bugetului, scrie Reuters. Ea are 54 de ani și a obținut votul Parlamentului după ce a ajuns la un acord de ultim moment cu fostul...

Jurnalul ·

subiecte conexe

×
Palo pe Facebook