15.07.2020

PE SCURT

  • Cu o zi înainte, la 8 august, a avut loc un incident nuclear, mai exact explozia unei rachete cu combustibil lichid într-o bază militară rusă din regiunea Arhanghelsk.

  • La 8 august, cinci oameni au murit, după ce testarea unei noi generații de rachete pe litoralul Mării Albe.

  • Imediat după accident, Ministerul Apărării rus a exclus o contaminare radioactivă, evocând probleme survenite în cursul testului cu un 'motor de rachetă cu combustibil lichid'.

  • Specialiștii din această țară detectează acest element radioactiv de șase până la opt ori pe an, sursa fiind de obicei necunoscută.

19/08/19 20:49

Nu există niciun risc după explozia la o bază de rachete ruseşti, asigură preşedintele rus Vladimir Putin

'Nu există niciun risc' după explozia care s-a soldat cu cinci morţi la 8 august la o bază de lansare a rachetelor în Marele Nord rus, a asigurat luni preşedintele Vladimir Putin, în timpul unei vizite în Franţa, potrivit AFP. În cursul unei conferinţe de presă susţinute...

Jurnalul ·

Incident nuclear: Iod radioactiv la graniţa cu Rusia, depistat de Norvegia

Cu o zi înainte, la 8 august, a avut loc un incident nuclear, mai exact explozia unei rachete cu combustibil lichid într-o bază militară rusă din regiunea Arhanghelsk. Norvegienii spun că deocamdată nu pot spune dacă iodul radioactiv este determinat de incidentul din Rusia...

Romania TV ·

Incident nuclear: Iod radioactiv la graniţa cu Rusia, depistat de Norvegia

Romania TV

subiecte conexe

×
Palo pe Facebook