14.08.2020

  • Planul de redresare ar trebui să se alinieze viziunii UE, pentru ca ţara noastră să primească acele 80 de miliarde de euro de care s-a făcut atâta caz.

  • Planurile de redresare economică trebuie elaborate de statele membre, ca precondiție pentru accesarea fondurilor disponibile prin noul mecanism european de răspuns la criza COVID-19.

  • Mai multă transparenţă „Planul nu abordează problema schimbărilor climatice, nu are niciun obiectiv concret privind conservarea resurselor naturale, bioeconomie, circularitate, managementul deșeurilor, calitatea aerului, mobilitate, biodiversitate, arii naturale protejate sau infrastructură verde”, spun organizaţiile respective.

  • Reprezentanţii ONG-urilor cer un plan naţional transparent, elaborat prin consultări inclusiv politice şi asumat de întregul spectru politic.

29/07/20 12:56

Nu-i grijă pentru mediu, nu-s bani europeni

O analiză realizată de un grup de organizaţii neguvernamentale arată că în Planul Naţional de Investiţii şi Relansare Economică (PNIRE), elaborat de Guvernul României ca răspuns la criza sanitară, componentele de mediu şi de energie sunt slab reprezentate. Planul de redresare...

Jurnalul ·

subiecte conexe

×
Palo pe Facebook