29.01.2020

  • Suntem onorați să prezentăm Oedipe Redux live în cadrul Festivalului Europalia și să contribuim la conștientizarea geniului lui Enescu în lume”, a apreciat pianistul și compozitorul Lucian Ban.

  • „Oedipe“, singura operă scrisă de George Enescu, are patru acte și un libret în limba franceză semnat de Edmond Fleg, pornind de la tragediile „Oedip rege“ și „Oedip la Colonos“ scrise de Sofocle.

  • Pentru toate acestea, după ce am lucrat anterior cu muzica instrumentală enesciană - Enesco Reimagined - eu și Mat Maneri ne-am propus să reimaginăm celebra operă a marelui compozitor român.

  • Festivalul este organizat o dată la doi ani, sub patronajul Familiei Regale a Belgiei, în Belgia și în țări învecinate - Franța, Olanda, Luxemburg și Germania sau Marea Britanie.

13/08/19 14:14

„Oedipe Redux“, opera lui Enescu reimaginată în cheie jazz, la  Festivalul EUROPALIA

Proiectul „Oedipe Redux“ , o „re-imaginare“ contemporană, în cheie de jazz,  a capodoperei enesciene, realizat de artistul român Lucian Banşi de violonistul american Mat Maneri, va fi intepretat în cadrul Festivalului Internațional de Arte EUROPALIA, într-un turneu ce cuprinde...

Jurnalul ·

subiecte conexe

×
Palo pe Facebook