08.04.2020

  • 'Victimele civile sunt total inacceptabile, în special ţinând cont de faptul larg acceptat că nu există soluţie militară la conflict', a spus reprezentantul Naţiunilor Unite pentru Afganistan, Tadamichi Yamamoto, scrie Agerpres.

  • În primele nouă luni ale anului 2019, UNAMA a înregistrat 2.563 de civili ucişi, dintre care aproape jumătate (41%) sunt femei (261 de decese) şi copii (631 de morţi).

  • Anul în curs a fost marcat de o campanie electorală sângeroasă pentru alegerile prezidenţiale de la 28 septembrie şi de continuarea luptelor dintre talibani şi forţele guvernamentale.

  • Conform UNAMA, creşterea numărului de victime în al treilea trimestru 'are ca primă sursă pierderile civile cauzate de elementele anti-guvernamentale'.

17/10/19 20:03

ONU despre Afganistan: Numărul victimelor civile în trimestul al treilea a atins un nou record

În perioada 1 iulie - 30 septembrie, 1.174 de civili au fost ucişi şi 3.139 au fost răniţi, conform unui bilanţ al Misiunii ONU în Afganistan (UNAMA), menţionat într-un raport trimestrial. 'Este cel mai mare număr de victime civile înregistrat în cursul unui singur trimestru'...

DCnews ·

subiecte conexe

×
Palo pe Facebook