04.07.2020

  • Legea mai trebuie promulgată de președintele Klaus Iohannis și publicată în Monitorul Oficial, ca să înceapă să producă efecte.

  • Plenul Camerei Deputaților a adoptat ieri, cu 247 de voturi „pentru” și 21 de abțineri, proiectul de lege de eliminare a pensiilor speciale pentru mai multe categorii de bugetari.

  • Deși „grosul” pensiilor numite speciale plătite de stat este îndreptat către personalul militar al MApN, MAI, SRI, SIE, STS și SPP, acestea nu au dispărut, fiind exceptate.

  • Politicul folosește populist aceste derapaje Judecătorul Dana Gîrbovan subliniază că eliminarea pensiilor magistraților contravine atât standardelor internaționale privind statutul judecătorilor, cât și jurisprudenței consolidate a Curții Constituționale.

13/02/20 14:18

Pensiile speciale, anulate. Inclusiv ale magistraților. Nu și ale serviciilor. Măsura, jucată electoral, va pica la CCR

Plenul Camerei Deputaților, for decizional, a votat, ieri, abrogarea pensiilor speciale pentru mai multe categorii profesionale, inclusiv ale judecătorilor, procurorilor, personalului auxiliar din justiție și ale magistraților Curții Constituționale. Proiectul, inițiat de...

Jurnalul ·

subiecte conexe

×
Palo pe Facebook